Blij zijn met jezelf: 6 tips

We willen het wel allemaal: blij zijn met onszelf, gelukkig zijn.  Wat gelukkig zijn is en hoe het worden is een persoonlijke kwestie. Wat voor de één belangrijk is kan voor de ander soms nauwelijks waarde hebben. Er zijn wel wat technieken en tips die je kunt gebruiken die je kunnen helpen om je gelukkig(er) te voelen. Hier zijn er zes!

1. Tevreden zijn 

Tevreden zijn met wat je hebt. Vaak willen mensen steeds maar meer. Ze waarderen vaak niet wat ze al hebben, maar kijken naar wat ze niet hebben. Kijk naar wat je hebt en wees er dankbaar voor. Het brengt je meer in het Hier en Nu en je teleurstellingen verminderen.

2. Lachen 

“Lachen is gezond” is een eeuwenoud gezegde. Als je lacht voel je je direct beter. Het werkt ontspannend en vermindert stress. Ga af en toe een film kijken om te lachen, pak een grappig boek, lees of vertel moppen.

3. Denken in oplossingen 

Je kunt met je problemen inzitten, maar je kan ook meteen met de oplossing bezighouden. Oplossing-gericht denken maakt je een stuk beter en gelukkiger.

4. Doelgericht zijn

Heb je heldere doelen? Concentreer je je hier volledig op? Werk je eraan om ook daadwerkelijk je doelen te halen? Als je dat doet en vorderingen maakt kom je dichter bij je doel. Dan zul je gelukkiger voelen.

5. Voor je lichaam zorgen

Er is een sterk verband tussen fysieke gezondheid en mentaal geluk. Een gezonde geest heeft ook een gezond lichaam nodig. Zorg je goed voor je gezondheid? Met een fit, gezond lichaam krijg je een positieve uitstraling en meer energie.

6. Geluk komt van binnenuit

Het overgrote deel van je gevoelens ontstaan in je hoofd, in je brein.  JIJ maakt de keuzes en JIJ bepaalt hoe je omgaat met omstandigheden. Jij bepaalt dus of ze je gelukkig maken of niet. Slechts 10% tot 15% van je geluksniveau worden door externe factoren (werk, huis, auto, partner etc.) bepaald. Dingen maken je op een moment gelukkig en blij (‘Instant-Geluk’). Je kunt er je ook even beter door voelen, maar er ontstaat geen echt diepgaand geluk. Na een tijdje is ‘het nieuwe ervan af’.

In onze samenleving zit het streven naar steeds meer en steeds beter diep geworteld. Bijna iedereen doet er vrolijk aan mee. Op zich niks mis mee. Maar wil jij je écht gelukkig voelen? Dan is het zaak om je eigen balans te vinden tussen wat je omringt en wat in jezelf zit.
Als je de sleutels hiertoe niet tijdig weet te vinden dan kan een ruggensteun heel veel (duurzame levens-) vreugde betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.