Menselijke relaties (1)

Iedereen heeft ermee te maken: RELATIES. Of het nu privé, op je werk, in school, op straat, … met de ander of met jezelf is.  Het doet deugd als mensen elkaar begrijpen, of met elkaar overweg kunnen. Als het goed loopt, dan is het genieten. Daardoor ontstaan er echt-genoten. Maar, als het niet goed loopt … wat dan? Ellende? en echt-scheiding?


Meestal houden conflicten, onenigheid,…  ons bezig of komen we verder in de problemen.  Situaties kunnen uitmonden in afstandelijkheid of ruzie, …

Prettig menselijk contact voedt menselijke relaties.

Menselijke relaties kunnen complex in elkaar zitten of op elkaar inwerken. Om te ontrafelen wat er mis gaat, dienen ze zorgvuldig en nauwgezet bekeken te worden. Dat vraagt inzet en geduld. En die ontbreken dikwijls.

Op verschillende manieren zijn relaties te benaderen, zonder te willen ‘labellen’ of ‘etiketten plakken’. Er zijn aspecten die van elkaar te onderscheiden zijn, doch niet te scheiden zijn. Je kunt het zien als een onderverdeling met glijdende schaal. Elk aspect blijkt altijd verbinding hebben met de andere aspecten. De  problemen waarmee  klanten bij ons komen stemmen overeen met de  4 aspecten van Jung en de 4 dimensies van de contextuele benadering van Nagy. Hier geven we aandacht aan. Later meer hierover.

Met liefdevolle groeten, Nika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.