SAMEN ZEN-NEN in Halle: de kop is er af!

Op 31-01-2013 is SAMEN ZEN-NEN in Halle werkelijkheid geworden!

De mond-tot-mond aankondigingen brachten in de eerste bijeenkomst 8 mensen samen in mijn huiskamer. Ze kwamen uit Halle zelf, maar ook van verder (zelfs uit Nederland). De aanwezigen zijn haast allemaal vreemden voor elkaar. Binnen een kwartier is dat gevoel weg.

Met wat steun van anderen startte ik dit maandelijks initiatief. Een initiatief waarbij ik me liet inspireren door ‘Stadsverlichting’ van onze Noorderburen Kris en Tijn Touber.  Ik geloof ook dat ik hiermee ‘vanuit mijn huiskamer’ een bijdrage lever aan een aangenamere wereld.

Breed toegankelijk

Mijn uitgangspunt is dat dit initiatief steeds verder zal groeien. De bijeenkomsten tracht ik dan ook voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het is mijn uitdaging om mijn programma’s in ‘Jip-en-Janneke-taal’ te brengen en zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen. Het is de bedoeling dat er een ongedwongen, gezellige sfeer heerst waar men zich thuis bij voelt en waar men  het prettig vindt om contact en/of creatieve inbreng te hebben.

Intussen is het dan donderdagavond. De voorbereidingen zijn achter de rug. Eelco en ik hebben de ruimte geschikt, schoongemaakt, een plek voorzien voor alle jassen en schoenen, een tafel met 2 soorten water en 3 soorten thee klaargezet. Nancy zorgt voor wat subtiele lekkere geurprikkels en brengt haar “Rainstick’ mee.

Binnen een kwartier is iedereen aanwezig en begin ik met het begeleide programma. Deze keer heb ik niet alles tot in de puntjes voorbereid en heel wat ‘losgelaten’. Ondanks dat het toch een nieuw begin is voel ik me al meteen gedragen door de groep. Dat gevoel geeft me de rust om dit gebeuren vanuit mijn hart en intuïtie te laten ontstaan. De atmosfeer en het programma maken dat iedereen (zelfs wie er vooraf nog geen ervaring mee had) zich goed voelt.

Reacties positief

Spontaan komen reacties los:

  • “Ik ben heel blij dat ik er bij was, ik voel me heel ontspannen.”
  • “Ik heb een warm gevoel in mijn hart, het gevoel dat ik er weer meer aankan en voel de uitstraling die verder reikt dan deze ruimte.”
  • “Anders heb ik altijd last van kou en koude handen. Moet je nu mijn handen en wangen voelen!”
  • “Ik heb een rustplek in mezelf gevonden. Ik voel dat dit me in mijn leven zeker verder gaat helpen.”
  • “Ik voel een soort van tinteling.”
  • “Voor mij voelt het heel anders in groep, dan in mijn eentje. Dit vind ik veel fijner.”
  • “Dankzij de begeleiding visualisaties kan ik veel dieper tot rust komen.”
  • “Toch bijzonder hoe dingen ontstaan! Vanochtend sprak ik mijn wens uit om mijn oude gewoonte terug op te nemen: mediterend lekker tot mezelf komen. Nu zit ik hier en voel me blij en goed.”

Kortom voor iedereen was het positief: opgeladen, opgewarmd van binnen, gecenterd…  Het blijkt weer: het is ontspannend om de innerlijke energie in groep te delen. Van verschillende hoeken krijg ik nog dankbetuigingen voor het opstarten van dit initiatief. Ik voel me innerlijk blij en voldaan met al deze positieve reacties. Om alles verder te laten zakken genieten we samen van de lekkere thee. De aanwezige mannen, die de stap waagden om (nog) bij de minderheid te horen,  voelen zich prima. Later op de avond gaat iedereen heel tevreden naar huis met de wens er de volgende keer weer bij te zijn.

Ik ben tevreden met dit geslaagde begin en kijk uit naar 28 februari 2013.

Klik hier als je erbij wil zijn. Daar lees je ook meer over de volgende bijeenkomsten SAMEN ZEN-NEN in de Zennevallei. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.