“wie pijn heeft moet bij ouma zijn”

Mijn kleindochter van 6 vindt het helemaal geweldig dat ik in Halle dingen opzet en start met massages.

Toen ze dit vernam stond ze onmiddellijk aan mijn deur om ‘mee te doen met reclame te maken’. Ze maakte een tekening met de tekst “wie pijn heeft moet bij ouma zijn” . Ze gaf aan dat ik die tekening dan kon vermenigvuldigen en verspreiden.

Deze geste deed me deugd. Het was zo’n pure handeling, recht uit haar hartje. Ik was benieuwd hoe ze op deze tekst kwam en in het bijzonder op de kernachtige verwoording met het woord ‘pijn’. Ze verklaarde haar nader en zei “Ja, Ouma (Zuid-Afrikaans woord voor ‘de oudste moeder’) ik weet dat jij goed bent in mensen helpen die iemand verloren hebben of die in problemen zitten. En verdriet of problemen hebben, dat doet toch altijd pijn?”

Het raakte me en maakte me blij. Wat hebben die kleine mensjes van zo’n leeftijd al zo’n wijsheid!

Ik werd wat meegesleept in haar euforie om snel aan de slag te gaan om klanten te werven en wilde dan ook haar initiatief en inspanningen ondersteunen. Zo opperde ik het idee om deze tekening achter het raam aan de voorgevel uit te hangen. Maar de heftige reactie van iemand deed me gas terug nemen en zo bleef de tekening een tijdje op mijn koelkast prijken.

Zou de reactie van velen op straat ook zo zijn? Ik bleef met een dilemma achter. Kiezen voor negatieve reacties of haar werk de waardering geven die het voor mij verdiende? Ik wist er even geen raad mee. Tot op het moment waarop ik vernam dat mijn kleindochter ook wel eens mijn blog bekijkt en dat ze verwachtte dat ik die tekening wel op het web zou zetten.

En dat gaf voor mij de doorslag om dit dan wel te doen.

Voorbijgangers zien enkel een tekening en blijven misschien met vragen achter of met oordelen die op verkeerde aannames gebaseerd zijn.

Lezers van mijn blog kunnen op mijn website meer lezen over wat ik doe, hoe ik naar het leven kijk en erin sta.

Met de groeten van Nika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.